top of page

CORONA AŞISI BİLİNMEZLİĞİ

Güncelleme tarihi: 22 Oca 2021


Dünyayı saran covid-19 virüsünün sebep olduğu corona hastalığı aşısı bir belirsizliğe ve güvensizliğe dönüştü.

Çin, Rusya, Amerika ve Almanya-Amerika ortak olmak üzere çeşitli aşılar var. Alman-Amerika ortak aşısı Pfizer-Biontech (-70) derecede saklanması ve taşınması gerektiği için Türkiye'nin böyle bir olanağı olmadığı için çok az aşı sipariş verildi. Üstelik çok pahalı 19,5 dolar şu an ki dolar kuruna göre 150 TL civarı fakat 2 doz aşı vurulmamız gerektiği için kişi başı 300 TL oluyor.

Şu anda 1 milyon doz sipariş edilmiş kişi başı 2 doz kullanıldığını düşünürsek sadece 500 bin kişi aşı olabilecek.Fakat bu aşının %95 koruma sağladığı söyleniyor.


Moderna aşısı ise ABD' de bulundu %94,5 etkili. Bu aşınında -20 derecede saklanması gerekiyor. Fiyatı 2 doz için 50-60 dolar civarı olacakmış yani yaklaşık bugünkü kura göre 400 TL civarıdır.Şu an için sipariş verilmedi.

Rus aşısı Sputnik V %92 etkili olduğu söylenildi. -2 ve -8 derece arasında saklanıyor ve 2 dozu sadece 20 dolar.Fakat yeni çıkan haberlere göre, ilk doz aşıyı olan 20 kişi enfekte olmuş. Zaten aşının üretimi konusunda şeffaf olmadıkları için Avrupa bu aşıyı onaylamıyor.


Gelelim bizim Çin aşısına...

Aslında Çin'de 5 çeşit aşı üretilmiş. Biz özel şirketin ürettiği CoronaVac aşısını alıyoruz.Normal buzdolabında saklanabiliyor. 50 milyon doz sipariş verilmiş yani 25 milyon kişi aşı olabilecek hemde BEDAVA!!!

Bu aşının 3. faz denemeleri tamamlanmamış yüzde kaç etkili olduğu belli değil ve Çin de yurtdışına çıkan bazı devlet görevlileri hariç kimseye vurulmamış.

Yani Çin halkı aşı olmamış.

Brezilya ve Türkiye'ye satılıyor. Brezilya da 13 bin gönüllü üzerinde denen aşı beklenmedik bir gönüllünün hayatını kaybetmesi sonucunda 10 Kasım tarihinde çalışmalar durdurulmuş ve yapılan araştırma sonuçlarına dayanarak 12 Kasım da tekrar başlatılmıştır.

KOBAY MI OLDUK?

Bizde mi denenecek? Bilmiyoruz.

NEDEN KENDİ HALKINA YAPMADAN SATIYORLAR?

AŞI OLSAK MI? YA DA CORONA OLMAYI GÖZE Mİ ALSAK?

HEPİMİZ BU İKİLEMDE KALDIK....

142 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page